Pyydä demo
Pyydä demo

Secapp automaattitestaus

Secappin automaattisella testiviestillä voidaan tarkastaa saavatko käyttäjät Secapp viestin perille mobiilisovellukseen, ilman että käyttäjän tarvitsee tähän reagoida. Viesti näkyy käyttäjän inboxissa normaalisti, mutta sovellus ei hälytä ja Secapp kuittaa viestin vastaanotetuksi käyttäjän puolesta joka indikoi viestin lähettäjälle, että viestiyhteys käyttäjälle toimii. Testiviestiin voi aktivoida myös SMS:n käyttöön halutessaan, jolloin Secapp lähettää viestin tekstiviestitse, jos käyttäjää ei tavoiteta sovelluksen kautta. Tekstiviestillä lähetettyyn testiviestiin ei tule automaattivastausta, vaan käyttäjän tulee tehdä se itse.

Testiviestin käyttö #

 1. Käyttäjällä tulee olla päällä asetus joka mahdollistaa automaattisen vastauksen testausviestiin. Asetus on Android käyttäjillä oletuksena päällä, mutta iOS-käyttäjät joutuvat kytkemään sen erikseen päälle. Asetus löytyy kohdasta:

Android: Asetukset -> Tietoja ja muut asetukset -> “Automaattinen vastaus”

IOS: Minä  -> “Automaattinen vastaaminen”

 1. Lähetä viesti valituille käyttäjille käyttäen mobiili-kanavaa niin, että otsikossa esiintyy teksti “AUTOMATED_TEST_MESSAGE”, jolloin Secapp tunnistaa viestin automaattitestiksi. Otsikossa ja viestin muussa sisällössä voi olla myös muuta tekstiä, kunhan otsikko sisältää kyseisen merkkijonon sellaisenaan. Varakanavat (kuten SMS) suositellaan kytkemään pois päältä, koska automaattitestin tarkoitus on ensisijaisesti testata vain Secapp-mobiilisovelluksen vastetta. Jos kuitenkin SMS-kanava on päällä, käyttäjälle lähtee tekstiviesti, jos sovellukseen ei saada yhteyttä – ja käyttäjän tulee vastaa manuaalisesti tähän viestiin. 

  Esimerkki viestistä:
 1. Avaa viesti Inbox-sivulta ja tarkasta tuliko käyttäjiltä kuittaukset. Yhteys toimii normaalisti mikäli automaattiset kuittaukset tulivat ajoissa..

Viesti ajastettuna #

Automaattinen testiviesti voidaan ajastaa tapahtumaan automaattisesti. Tällöin viestin lisäasetuksista tulee valita kohta “Ajastettu” sekä valita haluttu ajankohta ja tallentaa lopuksi valinta painamalla “Lisää”.

Viestiautomaation lisääminen perustuen kuittausten määrään #

Viestiin voidaan määrittää erilaisia automaatioita viestin lisäasetusten kohdasta Viestiautomaatiot ja eskalaatiot. Alla esimerkki käyttötavasta, jossa lähetetään pääkäyttäjälle hälytys kun alle 10 käyttäjältä saadaan onnistuneesti kuittaus automaattitestiin:

 1. Valitse tyypiksi “Lähetä viestejä ehdollisesti kuittausten perusteella”
 2. Aseta viestin aikarajaksi esimerkiksi 5 minuuttia
 3. Valitse ehdoksi OK -> Vähemmän kuin -> 10 
 4. Lisää viesti kohdasta kun ehto täyttyy
 5. Määritä viestin vastaanottajaksi haluttu käyttäjä/käyttäjät (esimerkissä pääkäyttäjä)
 6. Valitse kohtaan sisältö “Uusi viesti”
 7. Kirjoita vielä haluttu otsikko ja toimintaohje ja tallenna valinta lopuksi painamalla OK
Go to Top