Ammattitason viestintä- ja johtamisjärjestelmä keikkakutsuihin, sopimuspalokuntien hälyttämiseen ja ensihoidon koordinointiin

Monipuolinen ja helposti käytettävä Secapp-sovellus on todetusti toimiva ja suosittu järjestelmä jo monessa suomalaisessa pelastustoimen organisaatiossa. Arkisten työtehtävien koordinoimisen lisäksi pelastuslaitokset harjoittelevat Secappin avulla erilaisia kriittisiä tilanteita.

Pyydä demo

Säästä aikaa

Hoida päivittäinen vakituisen henkilökunnan töihinkutsuminen, hälytyskeikkojen koordinointi ja seuranta.

Varaudu

Seuraa valmiutta helposti ympäri vuorokauden ja varmista riittävä päivystysvalmius.

Hälytä

Secappin avulla hälytät ja tavoitat halutut henkilöt sekunneissa.  Mahdollisuus viranomaisyhteistyöhön (esim. ensivastetoimintaan liittyen)

Mikä Secapp on?

Secappilla hoidetaan päivittäin muun muassa vakituisen henkilökunnan töihinkutsuja, hälytyskeikkojen koordinointia ja seurantaa (esim. milloin pelastuskalusto laitetaan liikkeelle, jäädäänkö jotain kauempaa tulevaa pelastajaa odottamaan sijaintitiedon perusteella) sekä varautumista ja harjoittelua erilaisia kriittisiä tilanteita varten.

Secappilla seuraat myös valmiutta helposti ja kätevästi ympäri vuorokauden sekä varmistat riittävän päivystysvalmiuden. Lisäksi raportointiominaisuudella hoituvat niin palo- ja varustetarkastukset kuin onnettomuusraportitkin. Kaikki tämä ilman uusia laitehankintoja.

Secapp toimii myös viranomaisverkossa.

Lue lisää tuotteesta

Kiinnittää huomion…

Arjessa sekä kriisitilanteissa

Secappiin luodaan valmiit viestipohjat eri häiriö- ja poikkeustilanteita varten. Viestipohjat sisältävät mm. hälytettävät henkilöt ja ryhmät, tilanteen prioriteetin, tilanteen kuvauksen ja toimintaohjeet sekä mahdolliset eskalointiketjut. Henkilöiden yhteystietoja, pätevyyksiä ja hälytysryhmiä hallinnoidaan Secappin työkaluilla.

Häiriö- tai poikkeustilanteen ilmetessä Secappilla tehdään massahälytys hyödyntäen valmiita hälytyspohjia. Hälytys lähtee useampaa viestintäkanavaa (mobiilisovellus, tekstiviesti, robottipuhelu) kaikille niille henkilöille, jotka on määritelty viestipohjassa riippumatta, onko henkilöllä käytössä vanhempi puhelin vai älypuhelin. Mikäli kyseessä on korkean prioriteetin hälytys, Secapp ohittaa puhelimen äänettömyysasetuksen Android- ja iPhone-puhelimissa. Kaikki viestin saajat voivat kuitata hälytyksen ja kertoa voivatko osallistua tilanteen hoitoon.

Secappia käytetään henkilöiden hälytys- ja töihinkutsujärjestelmänä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa: korvaavan työntekijän saamisessa työvuoroon äkillisen poissaolon takia, päivystävien henkilöiden hälyttämisessä ja erikoistiimien hälyttämisessä.

Massahälytyksen tekijälle (tilannejohto) muodostuu reaaliaikainen tilannekuva siitä, ketkä ovat pääsemässä mukaan poikkeustilanteen hoitoon.  Tilannekuvasta näkyy hälytettyjen henkilöiden kuittaukset, mahdolliset lisätiedot ja tilannejohto voi jakaa tietoa keskustelussa koko hälytetylle ryhmälle.

Secappiin tallentuu kaikki tapahtumat poikkeustilanteen ajalta: hälytetyt henkilöt, kuittaustiedot, jaetut lisätiedot ja tehdyt päätökset. Syntyneestä tapahtumalogista saadaan luotua raportti, jonka pohjalta voidaan purkaa kyseinen poikkeustilanne läpi ja tarvittaessa kehittää toimintamalleja.

Autamme sinua

Pelastuslaitoksille

 • Henkilöstön hälyttäminen (varallaolijat ja vapaavuorolaiset)

 • Töihinkutsut esim. sairaspoissaolojen yhteydessä

 • Häiriö- ja myrskytilanteiden johtaminen (SURO)

 • Sopimuspalokuntien hälyttäminen ja sisäinen viestintä (sijaintitiedon hyödyntäminen)

 • Paloasemien ja pelastajien yhteystietojen automaattinen ylläpito ja hajauttaminen organisaation eri tasoille

 • Valmiustaulu: oma ja sopimuspalokuntien vahvuus reaaliajassa

 • Pelastuslaitoksen koko toiminta-alueen laajuinen viestintä

 • Viestien kohdentaminen: ryhmät, pätevyydet ja osaamiset

 • Osaamisten ja hälytysryhmien hallinta sekä varmennus

 • Mahdollisuus viranomaisyhteistyöhön (esim. ensivastetoimintaan liittyen)

Sopimuspalokunnille

 • Nopea ja toimitusvarma hälytys hätäkeskuksesta sopimuspalokuntaan

 • Välittömät kuittaukset kentältä

 • Reaaliaikainen tilannekuva

 • Valmiustaulu: sopimuspalokunnan valmius reaaliajassa

 • Henkilöiden ja yksiköiden paikantaminen

 • Sopimuspalokunnan oma sisäinen viestintä (tietoturvallinen chat)

 • Viestien kohdentaminen: ryhmät, pätevyydet, osaamiset

Lisäksi

 • Päivittäinen raportointi (esim. paloturvallisuus- ja varustetarkastukset, onnettomuusraportit) hoituu mobiilisti suoraan jokaisen omasta työpuhelimesta

 • Perusta ja ylläpidä johtokeskusta Secappilla – kulkee mukana taskussasi

 • Videokonsultointi esim. sammutusyksikön ja johtokeskuksen välillä

 • Henkilökunnan fyysisen turvallisuuden parantaminen mobiiliturvapainikkeilla (paniikkinappi ja kuolleen miehen kytkin)

Asiakkaitamme

Jokilaaksojen pelastuslaitos

”Secapp oli ainoa väylä, jolla alueemme paloasemien henkilöt tavoitettiin sekä nopeasti että saatiin takaisin tieto siitä, pystyvätkö he osallistumaan tälle tehtävälle. Lisäksi jaoimme sen kautta koko ajan tilannetietoa. Mitään muuta yhtä toimivaa ja helppoa keinoa meillä ei olisi ollut.”

Lue lisää, miten Secappia käytettiin Kalajoen palopelastusoperaatiossa.

Citycon

“Nyt meillä on mahdollisuus tiedottaa Kista Gallerian alueelle saapuvaa käyttäjää automaattisesti hyödyntämällä alueviestejä ja valmiita viestipohjia.”

Lue lisää, miten Citycon parantaa turvallisuuskulttuuria kauppakeskuksissaan.

Laurea Ammattikorkeakoulu

”Tavoitamme laajan yhteisömme milloin vain.”

Katso videolta, miten autamme Laureaa parantamaan oppilaitoksen turvallisuutta ja massaviestintää.

Sujuva ja nopea käyttöönotto

Valitse käyttäjät

Valitse työntekijät, ketkä aloittavat Secappin käyttämisen. Voimme tuoda heidän yhteystiedot Secappiin joko suoraan toisesta järjestelmästä tai manuaalisesti.

2 tunnin etäkoulutus

Käyttäjät kutsutaan kahden tunnin koulutukseen kanssamme. Koulutuksesta jää tallenne myöhempää käyttöä varten.

Valmista!

Olette valmiita aloittamaan Secappin käyttämisen. Emme kuitenkaan jätä teitä yksin – tiimimme auttaa, opettaa ja tukee myös jatkossa.

Jutellaan millaista hyötyä Secappista on sinulle ja organisaatiollesi?

Pyydä demo