Pyydä demo
Pyydä demo

Näin Secapp toimii: Paniikkinappi

Tässä esimerkissä havainnollistamme käytännössä, kuinka Secappin paniikkinapilla hälytetään apua. Tilanteena on arvokuljetusauton murto ja kuljettaja käyttää älypuhelimensa (iPhone) näytölle konfiguroitua paniikkinappia avun hälyttämiseen.

Paniikkinapin voi asentaa niin Android- kuin iOS-laitteisiin ja sen suurin etu on se, että yhdellä painalluksella koko hälytysketju lähtee automaattisesti liikkeelle. Ei tarvitse soittaa mihinkään, eikä kirjoittaa mitään. Vain yksi painallus riittää!


Video: Oneclick-hälyttäminen #

Katso videolta, kuinka helposti hälyttäminen onnistuu Secappilla vain yhtä nappia painamalla.

Hälytyspohjan luominen Secappiin #

Aivan ensimmäiseksi luodaan hälytyspohja Secapp-järjestelmään. Asetusten mukainen hälytyspohja lähtee liikkeelle nappia painettaessa.

Viestipohjan asetukset: #

  • Tärkeysaste: Korkea (hälytys ohittaa äänettömyysasetukset, mikäli ne ovat päällä valvomon älylaitteissa)
  • Lähetä: Valitaan Käyttäjät, voi olla myös Ryhmät (esim. vartijat) tai Alue (esim. Vartijat Helsingin keskustan alueella)
  • Käyttäjät: Valitaan Valvomo, jolle hälytys lähtee automaatisesti, kun paniikkinappia painetaan
  • Lisätään hälytyksen tiedot kohtaan otsikko, kuvaus ja toimintaohjeet

Lähetyskanava-asetukset: #

  • Valitaan lähetyskanaviksi tekstiviesti ja mobiili (Secapp-sovellus). Myös lukuisia muita mahdollisuuksia on käytössä.

Sijaintiasetukset: #

  • Aktivoidaan käyttäjän Arvo sijaintiasetukset. Mikäli sallitaan sijaintihistoria, niin sekä aikaisemmat että tulevat liikkeet piirtyvät kartalle.

Paniikkinapin lisääminen Secapp-käyttäjäprofiiliin #

Paniikkinappi lisätään käyttäjän profiiliin Secapp-järjestelmässä. Kohta ”Paniikkinapit” löytyy käyttäjäprofiilin asetusvalikosta. Napin lisääminen tapahtuu plus-merkkiä painamalla.


Seuraavaksi määritellään napin nimi, väri ja mitä hälytyspohjaa se käyttää. Valitaan pohjaksi aiemmin tehty ”Murtohälytys – auto 499!”.


Seuraavaksi painetaan tallenna ja paniikkinappi ilmestyy käyttäjäprofiilin asetuksiin.


Paniikkinapin lisääminen iPhonen näytölle #

Seuraavaksi lisätään paniikkinappi iPhone-älypuhelimen näytölle.

Ensimmäiseksi siirrytään iPhonen vasemmaisimmalle näyttöruudulle, jossa painetaan ”Muokkaa”-painiketta.


Seuraavaksi avautuu widget-valikko, josta valitaan ”Secapp Panic Buttons” ja painetaan vihreää plus-merkkiä.


Secapp Panic Buttons ilmestyy listan valittuihin widgeteihin näytön yläpäähän. Seuraavaksi painetaan ”Valmis”.


Seuraavaksi paniikkinappi ilmestyy iPhonen näytölle ja on valmis käytettäväksi.


Hälytyksen tekeminen #

Hälytys tehdään painamalla iPhonen näytöllä olevaa paniikkinappia.

Hälytys saapuu vain sekunneissa halutulle vastaanottajalle tai useammalle (voi olla vaikka tuhansia). Tässä esimerkissä kyseessä on korkean prioriteetin hälytys, joten se tarvittaessa ohittaa valvomon laitteiden äänettömyysasetukset kovalla hälytysäänellä. Lisäksi valvomon iPhonen näytölle tulee ilmoitus.

Hälytys avataan ilmoitusta painamalla.


Hälytyksestä nähdään lisätietoja (lähettäjä, aika, vastaanottajat, kuittaukset, hälytysviestin sisältö, keskustelu ja kartta), kun se avataan.


Hälyttäjään voidaan ottaa yhteyttä tietoturvallisen Secapp-keskustelun kautta, mikäli esimerkiksi puhelimeen puhuminen ei ole mahdollista. Chatissa voidaan jakaa niin tekstiä, ääntä, kuvia, videoita kuin liitetiedostojakin. Kaikki tiedot pysyvät Suomessa turvallisissa palvelinympäristöissä.


Valvomo voi myös katsoa kuljettajan sijainti- ja liikkumistietoja Secappin karttanäkymästä, jolloin apu saadaan kohdennettua välittömästi ja varmasti oikeaan paikkaan.


Sijainnin osoittimen uusi ilme #

Sijainnin osoitin on päivitetty paremmin huomiota herättäväksi ja muista sijainti-ilmoituksista erottuvaksi. Sijainnin osoite on tammikuusta 2021 eteenpäin punakeltainen ikoni, jonka sisällä on musta huutomerkki valkoisella pohjalla.

Lisäksi, kun osoitinta klikkaa, niin näkyviin tulevat kohteen GPS-koordinaatit. Näin ollen paniikkinapin käyttö ja sitä myöten hätätilanne erottuu selvästi muista karttanäkymässä mahdollisesti olevista sijainnin osoittimista.

Go to Top