Alla oleva tiedote koskee Applen iOS -laitteita, joissa on käytössä Secapp-mobiilisovellus:

Päivitämme iPhone ja iPad laitteiden äänettömyysasetusten ohittamiseen vaadittavan teknologian. Uudistuksella halutaan taata hälytysten viiveetön perillemeno kaikissa tilanteissa. Uudistuksessa hyödynnetään Applen Critical Alerts -toiminnallisuutta, jonka käyttöön Secapp on saanut Applelta erityisluvan. Uudistus julkaistaan vaiheittain tammikuun 2022 alusta alkaen, niin että se on käytössä Applen (iOS) laitteissa helmikuun alussa.

Critical Alerts-toiminnallisuuden kautta tulevat viestit toistavat aina äänimerkin ja näkyvät lukitulla näytöllä, vaikka iPhone tai iPad olisi mykistetty tai Älä häiritse-tila olisi päällä.

Päivitys ja käyttöönotto

Secapp-mobiilisovellus tullaan päivittämään vaiheittain tammikuun 2022 aikana mahdollistaen Critical Alerts -toiminnon käyttöönoton. Päivitys tulee käyttäjälle automaattisesti. Päivityksen jälkeen käyttäjälle tulee seuraava ilmoitus:

Päivityksen yhteydessä siirryimme käyttämään kriittisiä hälytysilmoituksia, jotta pystyt herättämään huomiosi entistä paremmin. Jos käytössäsi on jokin muu kuin Secapp-mobiilisovelluksen oletusääni hälytyksille, muuttuu tämä toiminnallisuuden aktivoinnissa oletusääneksi:

Olemme lisänneet uusia äänivaihtoehtoja hälytyksille. Nämä löytyvät sovelluksen ääniasetuksista (Asetukset -> Ääniasetukset).

Jatkossa Critical Alerts -hälytyksen tunnistaa pienestä varoituskolmioikonista puhelimen ilmoituksissa:

Mikäli Critical Alerts -toiminnallisuutta ei oteta käyttöön, jatkuu sovelluksen toiminta entisen kaltaisena. Secapp suosittelee ottamaan toiminnallisuuden käyttöön, jotta hälytysten viiveetön perillemeno taataan kaikissa tilanteissa.