Asetusten säätäminen Android käyttöjärjestelmässä

 

Useimmat viestien normaaliin läpimenoon liittyvät ongelmat koskevat tiettyjen valmistajien Android-laitteita ja liittyvät yleensä virransäästöasetuksiin. Alta löydät ohjeet asetuksien säätämiseen niin, että Secapp toimii taustalla oikein.

Asetusvalikot saattavat näyttää erilaisilta puhelimen valmistajasta ja Android versiosta riippuen. Lähtökohtaisesti ne ovat kuitenkin samannimisiä kuin ohjeissa. Käytössäsi olevan Android version voit tarkistaa laitteen asetuksista:

Asetukset -> Tietoja puhelimesta -> Android-versio

 

Secapp ensiasennus

Secapp kysyy ensiasennuksella lupaa toimia taustalla. Salli kyseinen lupa Secappille, jotta hälytysten saapuminen ei viivästy. Kyseinen lupa hoitaa automaattisesti suurimman osan virransäästöasetuksista:

 

  

 

Tämän lisäksi eri valmistajilla on omia virransäästöominaisuuksia, jotka täytyy asettaa erikseen. Allaolevista linkeistä löydät laatimamme valmistajakohtaiset virransäästöohjeet. Niiden asettaminen on erittäin tärkeää Secappin toiminnan varmistamiseksi.

Huawei

Samsung

Nokia

OnePlus

 

Tarkistettuasi valmistajakohtaiset asetukset, Secappin pitäisi olla valmis käytettäväksi. Olemme koonneet myös tarkempia ohjeita tänne. Mikäli ohjeet eivät tuota toivottua tulosta, ole yhteydessä organisaatiosi Secapp pääkäyttäjään.

Huom! Myös jotkin erikseen ladattavat virransäästösovellukset, kuten Greenify ja Avast Battery Saver voivat aiheuttaa ongelmia. Jos käytössäsi on tällaisia sovelluksia, niin sinun tulee varmistaa myös näiden sovellusten asetuksista, että Secappilla on lupa toimia taustalla. Mitään virransäästöominaisuuksia (Esim. Huawei Ultra-tila) ei myöskään kannata kytkeä edes väliaikaisesti päälle, sillä sovellukset eivät välttämättä palaa heti normaalitilaan, vaikka virransäästöasetus kytkettäisiin  pois päältä.

 

Android virransäästöongelmista yleisesti

Yllä mainitut ohjeet kattavat suuren osan ongelmia aiheuttavista laitteista ja asetuksista. Ongelmat näiden asetusten suhteen eivät koske ainoastaan Secappia, joten aiheesta on tehty hyviä ohjemateriaaleja myös muiden toimesta. Hyvä lähtöpiste asetusten tarkistamiseen on vierailla osoitteessa https://dontkillmyapp.com/. Sivusto sisältää englanninkielisiä ohjeita virransäästöasetusten kiertämiseen useimpien valmistajien laitteilla.