Marraskuun alussa Secappille tullut jyväskyläläinen Kasimir Ilmonen on talon tuoreimpia vahvistuksia ja hän työskentelee web-kehityksen puolella.

Kasimir, kuka olet ja mistä tulet?

– Valmistuin reilu vuosi sitten Jyväskylän yliopistosta maisteriksi pääaineena tietotekniikka. Opiskeluiden aikana työskentelin satunnaisesti Citymarkettien pullohuonetyöntekijänä. Valmistumisen jälkeen hoidin sivarin pois alta Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä lähinnä juoksupoikatehtävissä.

– Sivarin jälkeen aloitin aktiivisen työnhaun ja muutaman kuukauden jälkeen tärppäsi täältä Secappilta ja tämä on siis ensimmäinen oman alan työpaikka.

– Harrastan pääasiassa lukemista (netistä englanniksi melko lailla enimmäkseen). Lautapelejä tulee myös pelattua kavereiden kanssa parin viikon välein. Pelaan lisäksi videopelejä joko tietokoneella tai Switchillä.

Sinut on nimitetty Secappin Junior Fullstack Developeriksi, mitä kaikkea työsi pitää sisällään?

– Tähän mennessä työni on ollut pääasiassa bugien korjausta Secappin web-puolella. Käytän työssäni ohjelmointikielinä esimerkiksi JavaScriptiä ja Pythonia.

Millaista on työskennellä Secappilla?

– Ihan mukavaa nyt kun alkaa päästä asioista jyvälle ja hommat ovat tulleet tutuiksi. Täytyy myös sanoa, että rekrytointi oli mukavan nopeaa, kun jo parissa päivässä hakemuksen lähettämisestä sovittiin haastattelu ja viikon kuluttua oli jo työpaikka tarjottuna.

Mikä on parasta Secappilla työskentelyssä?

– Hyvät ja joustavat työajat, joten oma päivärytmi on helppo sovittaa työntekoon. Keskussairaalassa työskennellessäni aamuherätykset olivat jo ennen kuutta, mikä pisti ainakin omat unirytmini puoleksi vuodeksi sekaisin, joten arvostan kyllä paljon Secappin joustavuutta työajoissa.

Kuinka sinun kohdallasi etätyöskentely on sujunut?

– Suhteellisen hyvin. Ei kulu aikaa työmatkoihin, eikä kukaan ole kyttäämässä selän takana. Tietysti perehdytyksen kannalta ehkä ollut pientä haastetta, mutta Secappin oma chatti ja videotapaamiset ovat melko hyvin pystyneet korvaamaan livetapaamiset.

Entä, mitä kenties hieman erikoista haluaisit itsestäsi tai elämästäsi kertoa vielä tähän loppuun?

– Olen tullut ensimmäiseksi shakissa Jyväskylän talven turnauksen alimmassa sarjassa.


Tutustu myös muihin secappilaisiin


Secapp Oy

  • Suunnittelee, tuottaa ja kehittää Secapp-nimistä, tietoturvallista sovellusta monipuoliseen organisaatio- ja kriisiviestintäkäyttöön
  • Sovelluksen pääominaisuudet ovat tärkeiden henkilöiden hälyttäminen monikanavaisesti, tietoturvallinen pikaviestintä sekä kriittisten tietojen dokumentointi ja raportointi
  • Toimii Suomessa valtakunnallisesti sekä lisäksi muun muassa Pohjoismaissa, Virossa, Lähi-Idässä, Espanjassa ja Japanissa
  • Liikevaihto 2019: 1,1 miljoonaa; ennuste vuodelle 2020: noin 2 miljoonaa euroa
  • Secappia käyttää tällä hetkellä yli 90 000 ammattihenkilöä yli 600 organisaatiossa, joihin kuuluu viranomaisia, oppilaitoksia, julkishallintoa ja yrityksiä