Jarmo Enala saapui viime heinäkuussa vahvistamaan Secappin infrastuktuuripuolta. Tietokoneet ovat olleet turkulaisen elämässä mukana lähes aina ja pitkään urapolkuun sisältyy niin yrittäjyyttä kuin koodaustakin. Vapaa-ajalla Enala on mitä luultavimmin urheilemassa, askartelemassa tai matkoilla, kunhan korona hellittää.

Jarmo, kuka olet ja mistä tulet?

– Koulutukseltani olen fyysikko. Perusopinnot olen suorittanut instrumentoinnissa ja elektroniikka sovelletun fysiikan puolelta. Jatko-opinnot käsittelivät puolestaan pintafysiikkaa. 

– Olen työskennellyt tietokoneiden kanssa suurimman osan elämästäni aloittaen fysikaalisten ilmiöiden simuloinnista sekä mittalaitteiden suunnittelusta ja ohjelmoinnista. Ajauduin yrittäjäksi ja full stack -koodariksi sekä administaattoriksi kehittäen ja ylläpitäen CRM-palvelua ja erilaisia asiakaskohtaisia selainkäyttöisiä raportointijärjestelmiä.

– Rakkain harrastus on omatoimimatkailu vaimon kanssa. Yleensä kohteena on Eurooppa pyrkien välttämään turistikohteita. Viikonloppuisin touhuan pientä nyhertämistä askarteluhuoneessa. Lisäksi juoksen ja rullaluistelen säännöllisesti sekä teen soutukoneella intervalleja ja erilaisia lihaskuntojuttuja. Juoksukilometrejä on takana enemmän kuin Forrest Gumpilla.

Sinut on nimitetty Secappin Senior Systems Engineeriksi, mitä kaikkea työsi pitää sisällään?

– Vastuullani on Secappin infran ylläpitämiseen ja suunnitteluun liittyviä asioita, kuten ongelmatilanteiden selvittelyä ja ennen kaikkea sen suunnittelua, ettei ongelmia syntyisi. Lisäksi on muun muassa asiakaspalavereja, palvelinten konfigurointeja ja toimintamenetelmien suunnittelua.

Millaista on työskennellä Secappilla?

– Mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Olen pitänyt työstä erittäin paljon.

Mikä on parasta Secappilla työskentelyssä?

– Secapp tarjoaa tärkeää palvelua, joka voi parhaimmillaan pelastaa ihmishenkiä tai vähentää aineellisia vahinkoja, joten työssä tuntee tekevänsä jotain hyödyllistä.

Kuinka sinun kohdallasi etätyöskentely on sujunut?

– Etätyö sopii minulle erittäin hyvin. Olen työskennellyt kotikonttorissa jo hyvin pitkään ennen Secappille siirtymistä, joten olen rakentanut itselleni sopivan ergonomisen työympäristön. Vaikka etäkokouksissa on vielä omia teknisiä puutteitaan, ne säästävät reilusti matka-aikaa muuhun työhön.

Entä, mitä kenties hieman erikoista haluaisit itsestäsi tai elämästäsi kertoa vielä tähän loppuun?

– Rakastamme vaimon kanssa espanjalaista rentoa ruokakulttuuria ja musiikkia. Olemme kierrelleet siksi ympäri Espanjaa moneen otteeseen.

– Edelliseen liittyen fun fact: sukuseuramme teki isälinjan geenitutkimuksen, josta selvisi juurieni olevan isien puolelta Espanjassa Aragonin ympäristöstä. Tästä olen päätellyt, että Kolumbuksen Amerikkaan lähettänyt Aragonin kuningas Ferdinand II on iso-iso-iso-isäni 😉

Vielä loppuun sana on vapaa, ole hyvä

– Maailmassa on paljon tyhmyyttä, mutta myös onneksi lahjakkaita ja motivoituneita ihmisiä. Joten jos tahtoa on, ihmiskunta pystyy ihmeellisiin suorituksiin, kuten luomaan koronarokotteen vajaassa vuodessa ja tuottamaan sitä miljardeja annoksia.


Tutustu myös muihin secappilaisiin


Secapp Oy

  • Suunnittelee, tuottaa ja kehittää Secapp-nimistä, tietoturvallista sovellusta monipuoliseen organisaatio- ja kriisiviestintäkäyttöön
  • Sovelluksen pääominaisuudet ovat tärkeiden henkilöiden hälyttäminen monikanavaisesti, tietoturvallinen pikaviestintä sekä kriittisten tietojen dokumentointi ja raportointi
  • Toimii Suomessa valtakunnallisesti sekä lisäksi muun muassa Pohjoismaissa, Virossa, Lähi-Idässä, Espanjassa ja Japanissa
  • Liikevaihto 2019: 1,1 miljoonaa; vuoden 2020 ennuste: noin 2 miljoonaa euroa
  • Secappia käyttää tällä hetkellä yli 90 000 ammattihenkilöä yli 600 organisaatiossa, joihin kuuluu viranomaisia, oppilaitoksia, julkishallintoa ja yrityksiä